Vijesti

Važne značajke pri kupnji glačala

gorenje-glacalo
gorenje-glacalo

Peglanje je jedan od najnepopularnijih kućanskih poslova koji se ne može izbjeći. Da bi bio bar malo ugodniji i učinkovitiji morate imati glačalo koje će zadovoljiti vaše potrebe, te kojim ćete ispeglati vašu robu u tren oka. Odabir glačala na tržištu je zaista velik, pa vam ponekad može biti teško odlučiti koje je najbolje za vas.Kako je glačalo jako vruče dok ga koristite ono mora biti sigurno i stabilno. Za to će vam također biti potrebna daska za glačanje, koja također mora biti stabilna i mora stajati čvrsto.

Neka glačala imaju ili alarm, ako je predugo uključen a s njim se ne radi ili opciju da se samo ugasi. Glačala se razlikuju po cijeni, kvaliteti i snazi, to sve utječe na njegovu vrijednost. Glačalo s više wata će biti skuplje, jer ćete s njim moći glačati bolje i brže. Kvalitetnija glačala imaju snagu1200-1400 wata, a postoje glačala s još većom snagom.

Međutim, takva glačala zahtijevaju brzinu i spretnost, jer su vruće i mogu lako spaliti vašu odjeću. Tako pri odabiru glačala morate biti svjesni svojih mogućnosti i potreba, pa u skladu s tim odabrati i jačinu glačala. Ako peglate dvije košulje mjesečno ili neku malu količinu odjeće ne treba vam najnaprednije glačalo na tržištu. Bit će vam dovoljno parno glačalo koje brzo i učinkovito uklanja bore na odjeći.

Glačalo bi trebalo imati spremnik za vodu, a ploča za peglanje mora imati dovoljno rupa, da može izbacivati dovoljnu količinu pare. Ako se odlučite na parna glačala obratite pozornost na sve funkcije za kontrolu pare, te na mogućnost da parite dok je glačalo u vertikalnom ili horizontalnom položaju. Parna glačala su teža od glačala bez pare. Osim toga, sporije se zagrijavaju i zahtijevaju više snage. Također, kabel za struju treba piti pokretan, tako da ga možete odmaknuti od vrućeg glačala ili kupite glačalo bez kabla.

Cijene glačala su različite, mogu se kretati od desetak eura do nekoliko stotina.Philips glačalo je pogodno za korištenje i dizajnirano tako da lako s njim u kratkom vremenu ispeglate hrpu odjeće. Ugodno je za držanje, jednostavan, te je opremljeno s mnogo funkcija koje će vam olakšati glačanje.

Odgovori